Over jou

Laten we het eens over jou hebben

Let’s do this together

 

Ik ken jou…  Je bent goed in je vak en je hebt wat te melden. Jouw eigen verhaal vormt de basis van jouw ondernemerschap.

Je hebt al het een en ander meegemaakt en jouw ervaringen vallen als filters over je eigenlijke persoonlijkheid heen. Er is steeds iets toegevoegd, je wordt een steeds completer mens. Je wil leven, ondernemen en schrijven vanuit de persoonlijkheid die je nu bent.

Jouw boodschap, jouw ideeën, jouw ervaringen… je wil ze heel graag delen. Je wil er ‘iets’ mee. Je wil erover schrijven, anderen helpen en inspireren.

Waarschijnlijk spookt dit al heel lang door je hoofd en realiseer je je dat je wel iets moet gaan doen, anders zullen al die mooie inzichten van jou nooit het daglicht zien en sterven ze een langzame dood. (Ai, die gedachte doet pijn, of niet?)

Ja maar…

Jouw excuses? Die zijn heel gelimiteerd en dit bedoel ik niet sarcastisch.
Op nummer 1 staat: tijdgebrek.
Op nummer 2: geen focus.
Op nummer 3: als je dan eindelijk de tijd hebt, de perfecte omstandigheden hebt gecreëerd en bent begonnen met de eerste zinnen, blijkt ineens dat je niet alleen bent.
Als een duveltje uit een doosje is hij/zij daar: jouw hoogstpersoonlijke innerlijke criticus. Hallo! 😈

Twijfel

Misschien ben je wel zó vertrouwd geraakt met je innerlijke criticus dat je hem niet eens opmerkt. Neem eens de tijd om goed te luisteren naar wat hij zegt… oef!
De innerlijke criticus is zelf trouwens totaal niet creatief. Hij valt vaak in herhaling herhaalt en zegt tegen de meeste mensen ongeveer  hetzelfde. Dingen als: ‘doe maar niet, jij kan dit niet’ en ‘dit slaat nergens op’ en ‘wat zouden anderen hiervan vinden?’ en ‘ga even googelen en kijken hoe anderen het doen die wél succesvol zijn’. En meer van dat.

En nu…

Maar misschien heb je hem allang door en kun je hem een stoel geven en zeggen dat ‘ie even zijn kop moet houden. Je begint te schrijven en het gaat lekker. Sterker nog: je komt in een flow en alles wat je wilde vertellen rolt zo op het papier. Maar als je terugleest realiseer je je dat het voor de lezer een onsamenhangend geheel is geworden. Je moet schrappen, opnieuw indelen. O ja, dan is er ook nog zoiets als SEO waar je rekening mee had moeten houden.

100.000 tips

Je gaat toch maar even googelen op ‘schrijven voor het web’. Yes! Wat fijn: er zijn talloze tekstschrijvers die gratis kant en klare templates delen. Uitleg in lijstjes, e-books, webinars. Voor je het weet heb je in de tijd die je had gereserveerd om nu ein-de-lijk te gaan schrijven, vooral zitten surfen. En door alle tips die je hebt gelezen, weet je het zeker: jouw schrijfsel sucks.

STOP!

Die kant gaan we niet meer op

Laten we eens teruggaan naar jouw verlangen. Het verlangen om van je te laten horen, om jouw persoonlijke verhaal te delen, om anderen te inspireren met jouw (levens)ervaring. Dat verlangen zit diep. Op het niveau van zingeving en levenslust.

Zeker weten dat je het gaat doen! Door te schrijven ga jij je verlangens tot leven laten komen.

Als je  gaat schrijven krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je wil, waarom je dingen doet. Je gaat onderzoeken. Het geeft een geweldig gevoel als je precies de juiste woorden hebt gevonden. Je zet iets in de wereld en dat geeft zelfvertrouwen. Maar het kan ook overweldigend zijn. Je kunt vastlopen, doodlopen, onzeker worden. It comes with the package.

Hoe kom je verder?

Door af te stemmen op wat je hart je vertelt, onder die beschermlaagjes en door het geroeptoeter van jouw interne criticus heen. Want daaronder hoor je de stem die je vertelt wie je bent en hoe jij je aan anderen mag laten zien. Die stem fluistert al die ideeën waar je over wilt schrijven. Die stem weet wat jij kan – als jij jezelf blijft.

Jezelf zijn is geen marketingtruc, het voelt natuurlijk en je weet dat het klopt.

Iedereen kan schrijven volgens lijstjes, met templates. Die krijg je niet van mij. Ik doe je ook geen omzetbeloftes. Ik beloof je wel dat je creatiever wordt, dat schrijven weer leuk wordt. Dat je zelfvertrouwen krijgt. Dat je het lef gaat krijgen om te schrijven over álles wat jij maar wil. Dat je trouw blijft aan jezelf en dát is een teken van moed.

Leven, ondernemen en schrijven met lef en liefde. Wil jij dat ook?

🖤 Lotty


 

Praktische Schrijfwijzer


Met deze 16 praktische schrijftips leer je snel betere teksten te schrijven.

cover schrijfwijzer

Lees de tips, print de checklist op de laatste pagina uit en leg die naast je toetsenbord. Dan heb je altijd een snelle checklist bij de hand.

Wedden dat het werkt? 🖤

Lotty Rothuizen


Creatief woorddenker en verhalenmaker.

Schrijft (web)teksten met lef en liefde. Geeft workshops, inspiratiesessies en persoonlijke schrijfcoachingLoopt, denkt en schrijft met je mee zodat jij je kan laten horen en zien zoals jij bent.

 

 

So many ways to say hello!


06- 13 59 30 44 | [email protected] | Padakker 36, 4824SR, Breda

BTW nummer: NL 137187750 B01 | KvK 20169938

 Algemene Voorwaarden | rek.nr: NL55ABNA0831823070